Miért kérjen jogi segítségét, ha csődbűncselekmény elkövetésével vádolják?

A cégvezetők, tulajdonosok gyors döntésekre kényszerülnek, ha az éveken keresztül nyereséget termelő vállalkozásuk átmenetileg, vagy hosszasan fizetésképtelen helyzetbe kerül. Ilyenkor – akár tetszik, akár nem – érdemes megismerkedniük a csődbűncselekmény fogalmával, hogy válságkezelés során jogilag is megfelelő, felelős döntéseket tudjanak hozni.

buncselekmeny

Mit tehet, és mi tartozik már a bűncselekmény fogalmába? Konzultáljon egy, a gazdasági büntetőügyekben jártas jogásszal, védőügyvéddel, hogy elkerülhesse azt, hogy bűncselekménnyel vádolják. Egy tapasztalt ügyvéd támogatásával felkészülhet egy esetleges csődeljárásra, segítséget kaphat a csődegyezségek megkötésében is. Mi legyen az első teendője, ha már megtörtént a baj?

Ha csődbűncselekmény vagy bármilyen gazdasági bűncselekmény elkövetésével vádolják? Kérjen jogi segítségét, lehetőleg még az első vallomástétel előtt. Ha ilyen vád éri, akkor nem az fog segíteni, hogy azonnal beismerő vallomást tesz, csak azért, hogy kikerüljön egy kínos szituációból.

Ezzel hosszú távon lehet hogy többet árt majd az ügyének, mint amennyit használ. Egy gyakorlott védőügyvéd segítségével – aki több különböző módját is ismerheti a védekezésnek – hosszú távon garantáltan hasznosabb döntéseket hozhat.